Restauracja „KTW PARK”
30 października 2017
Restauracja KTW PARK, to pomysł promujący zwiedzanie miasta w bliskiej relacji z dobrą kuchnią, historią, literaturą i kulturą w tle. Kalisz miasto „Nocy i Dni” z powieści M. Dąbrowskiej oferowało produkty i potrawy o najwyższej jakości i wyszukanym smaku. Ideą lokalu jest promocja potraw i produktów żywnościowych o charakterze regionalnym, dlatego dotyka ona nie tylko żywność, ale także turystyki, rolnictwa, zdrowia, środowiska, oraz kultury poszczególnych regionów. Usytuowanie restauracji w ścisłym centrum miasta w pobliżu Kaliskiego Teatru i jednego z najstarszych Parków Miejskich w Polsce, połączone z bogatą kartą potraw regionalnych i udokumentowanych dań kuchni mieszczańskiej stanowi wielką atrakcję na mapie turystycznej kraju i Europy. Tutaj można delektować się smakiem deseru na bazie andrutów kaliskich(polskim produktem zarejestrowanym w Unii Europejskiej jako chronione oznaczenie geograficzne), a także wyśmienitymi pierogami z gęsiną oraz regionalnymi zupami. Dla właściciela, Restauracja stanowi prawdziwą pasję i miłość, wyrażoną jakością i pomysłowością propozycji kulinarnej oraz oryginalnym wystrojem.
Propozycja kulinarna:
„Zupa krem z kaliskiej pyry na zakwasie”
„Tradycyjne kaliskie pierogi z gęsiną”
„Deser palone Andruty Kaliskie”
ul. Park Miejski 2
62-800 Kalisz
Tel. Restauracja 694 775 511
e-mail: waldemar.ratajczyk@ktwpark.com
http://ktwpark.pl/